Yhdessäolemisesta nauttiminen

Monesta paikasta sitä kuulee ja lukee, että nyt pitäisi hoitaa parisuhdetta kun ollaan vielä kahdestaan. Kuulemma tulevaisuudessa ei juurikaan niistä vapaista hetkistä edes jaksa nauttia kun on niin uupunut päivän jälkeen. Varmaan tuon sisäistää sitten kunnolla kun on valvonut useammat yöt ja kiinni lapsessa koko ajan, mutta nyt aattelen viel positiivisesti, että kyllähän niitä vapaita hetkiä tulee ja niistä voidaan yhdessä nauttia myös ens vuonna.

Mä koen, että me tehdään yhdessä normaalistikkin kaikenlaista kivaa niin arkisin kuin viikonloppuisin. Toki nyt on hyvä aika panostaa tähän erityisesti kun T:lläkin on vielä energiaa ja hyvä vointi. Alla asioita mitä ollaan tehty raskausaikana ja pyritään tekemään niin pitkään kuin suinkin jaksetaan.

Matkustelu: tätä me molemmat rakastetaan. Kesällä käytiin vaeltamassa Norjassa ja tehtiin roadtrip Keski-Suomeen. Hyvin jaksettiin kun suunniteltiin vaellukset jaksamisen kannalta sopiviksi. T ois selkeesti jaksanut pidemmätkin matkat hyvin, mutta eipä mun tarvinnut vetää itteeni ihan piippuun. Muutaman viikon päästä vietetään viikonloppu Krakovassa missä tarkotus nautiskella ruosta ja kaupungista.

Ulkona syöminen: myös tästä nautitaan älyttömästi. Jos raskausajan ruokavalion suosituksia noudattais pilkuntarkkaan niin rupeis ravintoloissa varmaan stressaamaan. Kun kuitenkin T syö pääasiassa kasvisruokaa se helpottaa kummasti eikä me haluta liikaa aiheesta hermoilla. Meidän vanhemmilta kun kysyttiin oli suositukset ihan erilaiset ja ne vaihtuu usein. Kaikkea kohtuudella ja maalaisjärki mukana niin voi viettää kivoja iltoja ulkona.

Juhliin osallistuminen: mun tosi monet kaverit täyttää 30v tänä vuonna minkä lisäks kesällä tietenkin oli paljon menoja. T on onneks super sosiaalinen ja tykkää olla menossa mukana myös ilman alkoholia. Se tosin ollaan huomattu, että noin klo 22 jälkeen samat jutut rupee toistumaan, huumori ei oo enää ihan niin sivistynyttä ja on tarve puhua huomattavasti lujempaan. Onneks muakaan ei klubitus enää kiinnostele niin kiva mennä yhdessä nukkumaan vielä ennen päivän vaihtumista.

Aktiviteetit: museokortin höylääminen, leffassa käynti, kanotointi, kävelyreissut, yms. Ihan perussettiä, mutta näitä on just kiva tehdä myös arkena. Tuntuu työviikko lyhyemmältä kun on keskellä viikkoa jotain kivaa mitä odottaa.

Ei tässä siis mitään ihmeellisiä vinkkejä tullut vaan tarkoitus oli muistuttaa, että raskausaikana voi tehdä kaikkea ihan normaalisti jos vointi vain sallii. On ollut kiva nähdä, että T jaksaa vielä kaikkea tehdä ja tarpeen mukaan otetaan sit vain vähän iisimmin. Mun mielestä on tosi tärkeetä nyt tehdä ja kokee vielä kaikkea kivaa yhdessä niin on sitten kivaa lukkiutua toviksi kotiin beiben kanssa. Ollaan siis tosin päätetty jo et lähetään meidän rennon ja rauhallisen beiben kanssa kahviloihin ja se tulee kaikkeen tekemiseen mukaan. Näihän se varmasti onnistuu? 😀

Tapaksia herkuttelemassa ravintolassa
Platito on Vallilaan hiljattain avattu ravintola mistä saa mm. herkullisia tapaksia