Vinkkejä naisen auttamiseen

Tässä on lista muutamista vinkeistä, jotka on toiminut meillä ja saattaa auttaa myös teitä. Vinkkien noudattaminen vie mieheltä tosi vähän aikaa ja auttaa paljon naista sekä helpottaa teidän yhteistä odottamisen aikaa. Meillä asiat on onneksi sujunut tosi kivasti eikä näitä vinkkejä oo ees kauheesti tarvinnut ajatella.

Aamupahoinvoinnin helpotus: ennen kuin nainen nousee ylös sängystä, on hänelle syytä tuoda lasi viileää vettä ja esimerkiksi appelsiiniviipaleita. Sitrushedelmät ehkäisee pahan olon tuntua heräämisen jälkeen minkä lisäksi niitä on helppo pilkkoa varastoon jääkaappiin. Myös mikä tahansa pieni purtava voi auttaa aamulla, kunhan sen syö ennen kuin nousee sängystä. Näiden tuomista kannattaa jatkaa myös sen jälkeen kun olo rupeaa paranemaan. Helppo tapa osoittaa toiselle, että haluaa huolehtia hänestä ja on mulle tullut myös hyvä fiilis kun T on tätä fiilistellyt kavereille 🙂

Kotiruoan tekeminen: raskaana ollessa nainen on usein erittäin väsynyt etenkin työpäivien jälkeen. Itseäsi saattaa myös työpäivä uuvuttaa, mutta mieti tuolloin miten väsynyt olisit jos työn lisäksi kasvattaisit uutta elämää sisälläsi. Ruoan tekeminen valmiiksi naiselle on merkki, että ymmärrät hänen tilanteensa ja olet valmis auttamaan. Samalla voit myös huolehtia, että teidän syömä ruokavalio on monipuolista, terveellistä ja tulevalle äidille sopivaa.

Sitoutumisesta muistuttaminen: erityisesti raskausaikana nainen kaipaa usein vahvistusta siitä, että hän ei tule jäämään yksin. Kerro siis ääneen kun ajattelet teidän yhteistä tulevaisuutta ja miten sitoutunut olet lapsen kasvattamiseen. On myös hyvä muistuttaa, että haluat olla yhdessä myös huutavien lasten kanssa väsyneenä ja aina eläkkeelle asti.

Ole kärsivällinen: arkiset asiat tai toisen unohdukset mistä normaalisti ehkä huomauttaisit kannattaa nyt jättää pois. Pieni extra tsemppaus ja rentous auttaa kummasti kun väsymys, huono olo tai epävarmuus painaa päälle. Vedä siis vähän pidempään henkeä ennen kuin suutut ja anna pienten asioiden olla.

Älä ole ensimmäinen, joka sanoo mahan näkyvän jo: itse ajattelin T:n mahan jo hieman näkyvän vaikka hän ihmetteli ettei beibeä näy lainkaan. Päätin kuitenkin kompata hänen mielipidettään, koska en halunnut aloittaa keskustelua näkyykö maha lapsen vai muun syyn takia. Tästä menikin pari päivää ja sitten T fiilisteli myös beiben jo hieman näkyvän. Ehkä sitä ei naisena huomaa niin helposti kun oman masunsa kuitenkin näkee niin usein…

Ole läsnä ja ymmärrä: kun naiselle tulee omituinen kiukunpurkaus tai alkaa surettaa kannattaa kuunnella ja kertoa ymmärtävänsä toista. Älä missään nimessä sano ”sulla varmaan vaan hormonit hyrrää”. Kun tunteet on pinnassa tommoinen todennäköisesti vaan ärsyttää tai harmittaa lisää. Nainen kuitenkin tajuaa pian itse tunnepurkauksen johtuvan jostain poikkeuksellisesta kun kuuntelet ja ymmärrät häntä. Luultavasti hän myös rauhoituttuaan tajuaa mistä outo fiilis johtui jos sille ei ole mitään oikeaa syytä ja mainitsee itse hormoneista.

Panosta kotitöiden tekemiseen: vähän samaan liittyy kuin tuo kokkailu, mutta tämä lienee paras aika ottaa kodin hoitamisesta suurempi vastuu. Naista piristää kummasti kun hän voi lepäillä ja roskikset tyhjenee, pyykit peseytyy tai pölyt imuroidaan. Meillä T on ainakin tätä arvostanut ja toki hän myös kotia hoitaakin paljon myös itse kun energiaa on.

Itse oon joskus aamutokkurassa siemeniä ja niitä valkoisia kuoria/säikeitä appelsiinista pois ottaessa miettinyt, että täähän on varmasti hyvää harjoitus siihen mitä tullaan molemmat tekemään meidän beiben hyväksi 😀 Saan myös paljon kiksejä kun huomaan, että onnistuin ilahduttamaan tai sain T:lle paremman mielen.

Kuvituskuvana kahvia ja hedelmiä
Muista piristää ja helpottaa tulevan äidin oloa aina kun mahdollista