Vanhemmille kertominen #tb

Alusta asti teki kauheesti mieli kertoa kaikille. Oltiin kuitenkin päätetty, että ei kerrota asiasta vielä avoimesti ennen meidän ensimmäistä valtion tarjoamaa ultraa joka oli varattu heti 12. viikon jälkeen. Raskauksista jopa 10-15% päättyy keskenmenoon ja näistä suurin osa tapahtuu ennen 12. raskausviikon täyttymistä. Oltiin kyllä käyty jo viikolla 7 varhaisultrassa missä kuultiin sydämen sykkivän ja nähtiin sikiön olevan normaalin muotoinen sekä kohdun sisällä. Tai me nähtiin vaan epämääräinen musta harmaa möykky, mutta kätilö sanoi sen olevan kuin oppikirjasta. Siitä tuli hyvä fiilis vaikka myöhemmin pohdittiin kuinkakohan montaa vanhempaa piristetään samalla kommentilla. Perhe-Artessa saatiin tosi hyvää palvelua, kesti vajaa 30min, maksoi 79 euroa ja saatiin kasa kuvia mukaan.

T:n vanhemmat oli kuitenkin lähdössä pidemmälle reissulle minkä takia meidän piti hieman aikaistaa asiasta kertomista. Ei kuitenkaan haluttu, että vanhemmat ois ne jotka viimeiseksi kuulee saavansa lapsenlapsia. Tämmöisestä asiasta kertominen vähän jännitti ja mietittiin, että miten sen vois tuoda esille mahdollisimman kasuaalisti. T bongas Pinterestistä ihan huikeen idean mitä hieman jalostettiin ja lopulta päätettiin toteuttaa. Ostettiin koristeltu pahvilaatikko, laitettiin sinne sisään heliumilla täytetty ilmapallo ja siihen sidottiin kiinni varhaisultrasta saatu kuva. Päätettiin siis antaa porukoille paketti jonka ne voi avata ja sitten ihmetellä mitä sieltä nousee ilmaan.

Haluttiin hoitaa tää heti alta pois kun mentiin kylään, koska muuten ei ois keskustelusta tullut mitään jännityksen takia. Kummankin vanhemmat oli tosi yllättyneitä kun kerrottiin meillä olevan pieni lahja ja tuotiin paketti keskelle olohuonetta. Syke vähän kohosi kun he alko pakettia availemaan, mutta pallo nousi ja ultran kuva jäi ilmaan pyörimään kuten pitikin. Turhaa jännitettiin, koska saatiin molempien porukoiden luona tietysti tosi lämmin vastaanotto uutisen kertomiselle ja tais ne vähän liikuttuakkin. Suunnitelma meni ihan nappiin ja saavatpahan meidän vanhemmat nyt ensimmäisen lapsenlapsensa.

Yks kysymys mihin ei oltu yhtään varauduttu ja kuultiinkin melkeen heti: Miksi te halutte kutsua meitä jatkossa? Kenelläkään ei ollut selkeetä mielipidettä asiasta ja ajateltiin, että vanhemmat voi ihan itse miettiä kuka haluaa olla mummi, ukki, vaari, mummo, isoäiti, tjsp.

Kuvituskuvana ilmapalloja
Meidän vanhemmat olivat hyvin innoissaan kunhan tajusivat mistä on kysymys 😀

Tämän postauksen asiat tapahtui jokunen aika jo ennen postauksen tekemistä #tb #throwback