Mitä neuvolassa tapahtuu?

Käytiin ekaa kertaa neuvolassa toukokuun lopulla ja nyt on 4 käyntiä jo takana. Siihen lisäks on sitten myös ultrat eli suunnilleen joka kuukausi ollaan jossain käyty raskaudesta puhumassa tai tarkistamassa kaiken olevan beibellä ok.

Oon itse ollut kaikessa mukana paitsi yhdellä 20min lääkärikäynnillä. Noissa ultrissa on aina ollut ihan mieletön ja jännittynyt fiilis kun on päässyt jo hieman näkemään miltä beibe näyttää. Toisaalta on kans aina ollut aika jännittynyt, koska niissä myös katsotaan onko kaikki kunnossa. On kyl tuntunut ihan mahtavalta kuulla kun kätilö sanoo kaiken olevan normaalisti ja beiben voivan hyvin.

Itse neuvolakäynnit oon taas kokenut aika turhiksi. Tuntuu kuin ne oisi suunniteltu ihmisille keillä ei ole pääsyä Googleen tai kiinnostusta selvittää itse mitään raskauteen liittyvää. Toki meillä on asiat mennyt hyvin niin ei oo mistään ihmeemmästä tarvinnut kysellä, mutta ei kyllä meidän kysymyksiin olla myöskään saatu mitään vastauksia mitä ei oltais aiemmin tiedetty. Ehkä se on vähän rohkaissut meitä kun neuvolassa on sanottu samoja asioita mitä googlettamalla on selvinnyt.

Painon, verenpaineen, sokeriarvojen ja hemoglobiinin mittaamiset on selvästi suurin syy miksi neuvolassa käydään. Kun arvojen on todettu olevan rajojen sisällä ne kirjataan äityiskorttiin ja meille annetaan kasa papereita Kelalta tai keskustellaan T:n voinnista. Se on toki hyvin tärkeetä, mutta meidän hoitaja (vai millä tittelillä neuvolan henkilökuntaa kuuluu kutsua?) ei valitettavasti oo osannut sanoa mitään muuta kuin ”Aaa, joo. Se kuuluu raskauteen” oli oire tai asia mikä vain. Beiben sydänäänten kuuntelu aina lopuks tosin saa sen fiiliksen, että kannattihan täällä käydä.

Neuvolajärjestelmä on tietenkin mielettömän hieno juttu, mutta miehenä siellä tulee lähinnä istuttua hiljaa ja kuunneltua T:n ja hoitajan keskustelua. Pian alkavissa perhevalmennuksissa ehkä pääsee itsekin enemmän messiin. Ens kerralla tosin on myös mulle tekemistä kun pitää tunnustaa olevansa meidän tyttären isä.

Neuvolasta saatuja ohjeita ja opaskirjoja
Neuvolasta on tarttunut mukaan kaikanlaisia ohjeita.