”Ei mitään vaaleanpunaista vaikka se ois tyttö”

Me puhuttiin alusta asti, että halutaan pukea meidän lapsi melko neutraaleihin vaatteisiin. Tarkoitus ei ollut ostaa mitenkään pinkkejä tai vaaleanpunaisia vaatteita jos saadaan tyttö eikä pojalle pelkästään sinisiä vaatteita. Ei kuitenkaan missään vaiheessa haluttu olla tästä super tarkkoja eli myös ”perinteiset” värit tytöille ja pojille on ok kuhan niitä ei tuu liikaa.

T on pitkälti vastannut meillä vauvanvaatteiden hankinnasta ja löytänyt ihan sairaan hienoja vaatteita. Ollaan saatu vaatteita porukoilta ja T:n kavereilta – kiitos paljon näistä! Lisäksi T bongasi mielenkiintoisen Emmyn verkkokaupan, josta saa ostettua kierrätettyjä merkkivaatteita. Mua ei erityisesti merkkivaatteet kiinnosta, mutta tuolta on löytynyt laadukkaita ja hyvässä kunnossa olevia tyylikkäitä vaatteita. Kesällä ostettiin myös parit vaatteet kirpparilta ohimennen ja UFF:sta on myös jotain löytynyt.

Ollaan tarkoituksella hankittu paljon käytettyjä vaatteita, koska tajuttiin niitä olevan tarjolla ihan älyttömästi edulliseen hintaan. Vauvanvaatteet ei myöskään käytännössä kulu kun niitä käytetään vain vähän aikaa ja silloinkin beibe makaa paikallaan. Tykätään myös kierrättämisestä ja ilmastoahdistus ajoittain painaa, joten tulee aina hyvä fiilis kun ei meitä varten tartte tehtaissa uusia vaatteita tuottaa vaan voidaan hyödyntää jo aiemmin valmistettuja tekstiilejä.

Oon pitkin kesää ja syksyä kuittaillut T:lle kun meille on kotiin tullut kaikenlaisia ”tyttömäisiä” vaaleanpunaisia hameita (edit: ne on kuulemma mekkoja), pantoja yms. Oon muistutellut, että eikös me puhuttu niistä neutraaleista väreistä eikä tarkoitus ole vaatteilla kertoa jo kauas onko meillä tyttö vai poika. Päädyin viime viikolla itse ekaa kertaa shoppailemaan meidän tytölle vaatteita työmatkani varrella olevasta UFF:sta. Valitsin vaatteet mitkä mun mielestä näytti söpöimmiltä ja ajattelin niiden sopivan parhaiten meidän pikkutytölle. Näköjään sinne alitajuntaan on iskostunut mitkä värit kuuluu tytöille kun tuli kuvassa näkyvät vaatteet ostettua kaiken T:lle huomauttelun jälkeen…

Vaaleanpunaiset tossut ja neule
Ensimmäiset mun ostamat vaatteet meidän tytölle. T jeesaili kivasti kuvan sommittelussa

P.S. Ostettiin myös yhdessä viime viikonloppuna elämämme ensimmäiset lastenlelut kun käytiin Ikeassa. Mitään ei kyllä kotiin asti tullut, koska Ikealla on meneillään siisti Lahjoita leikkiä -kampanja jonka kautta lelut pystyy lahjoittamaan paikallisen sairaalan lastenosastolle samalla kun Ikea tukee SOS-Lapsikylän toimintaa parilla eurolla jokaista lahjoitettua lelua kohden.